luni, 17 iulie 2017

Drumul spre comunicare

Comunicarea e greu de realizat si mentinut, mai ales atunci cand esti o persoana introvertita. Eu stiu cel mai bine cum este sa fii asa, pentru ca am o astfel de personalitate. Problema comunicarii nu apare doar atunci cand e vorba de o relatie de iubire dintre doua persoane, ci o relatie de orice fel cu orice numar sau tip de persoane.

Nu e nimic in neregula cu a fi introvertit, dar trebuie sa recunosti ca in unele momente ti-ar prinde mai bine sa fii putin mai deschis la comunicare. Asta iti poate aduce multe oportunitati.


E complicat sa te deschizi in fata unei persoane pe care nu o cunosti si cu care abia ai avut primul contact, mai ales atunci cand tu te simti cel mai bine cu tine, cand nu trebuie sa dai explicatii, sa vorbesti prea mult, ci pur si simplu sa fii linistit, cu gandurile si dorintele tale.

Totusi, comunicarea e esentiala. Fara ea, am fi finite solitare, foarte egoiste si nu am reusi sa legam prietenii si legaturi de orice fel. Comunicarea trebuie sa existe intre copii, intre parinti, intre parinti si copii, intre oameni de toate felurile. Ea tine aprinsa umanitatea in noi. Altfel, am fi niste roboti programati sa facem anumite lucruri, fara interactiune.


E greu sa comunici cand vrei sa tii totul pentru tine, dar oamenii din jurul tau te pot ajuta. Ai incredere in ei, iar totul va fi bine. Ai incredere in cei care iti vorbesc si vorbeste si tu cu ei. Astfel vei reusi sa fii mai deschis cu cei din jurul tau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu